KLJUČ: OBILJEŽEN DAN POLICIJE USK

- Prije svečane akademije u Ključu je otovoren i novi Centar za administraciju, a iskorištena je prilika i da se dodjele zahvalnice i priznanja najzaslužnijima u protekloj godini

  • AUTOR: rtvusk
  • 12.06.2018 - 15:59
  • 1300

KLJUČ, 12. juna - Svečanom akedemijom koja je ove godine održana u Ključu obilježen je Dan policije USK-a. Svečanosti su, uz predstavnike Ministarstva unutrašnjih poslova, prisustvovali predstavnici zakonodvne i izvršne vlasti Kantona, Tužilaštva, međunarodnih organizacija, lokalnih zajednica i građani. Prije svečane akademije u Ključu je otovoren i novi Centar za administraciju, a iskorištena je prilika i da se dodjele zahvalnice i priznanja najzaslužnijima u protekloj godini.

Svake godine Dan policije USK obilježava se u drugoj lokalnoj zajednici. Dvadeset prva godišnjica obilježena je u Ključu. Protekla godina bila je uspješna za MUP USK kazao je u svom govoru ministar Anel Ramić.

„Mi smo u 2017. godini dosta toga uradili. Od rekonstrukcije zgrade za administraciju u Ključu, kupovine zemljišta, od kupovine novih vozila, nabavke uniformi, novih uređaja sofisticiranih. Imamo u planu da nastavimo taj trend rada i da poboljšamo uvjete rada samog Ministrastva i  Uprave policije koja je sad budžetski odvojena od MUP-a“, istakao je Ramić.

Vlada svake godine izdvoji oko 300 hiljada KM za nabavku novih automobila za potrebe ovog resora ističe premijer Husein Rošić. Ove im je godine preporučio da putem kreditnog aranžmana, tipa lizinga, umjesto 13 nabave 30 novih vozila.

„Ja sam to sugerirao ministru, mislim čak da rade na tome. Mislim da bi to bilo puno bolje jer kad to podijelite na policijske stanice to znači da bi svaka policijska stanica dobila najmanje po 4 automobila“, kazao je Rošić.

Na svečanoj akademiji dodijeljena su priznanja i pohvale pojedincima i kolektivima. Tri zlatne policijske značke su dodijeljene Dedić Šemsudinu - komandiru policijske stanice Bihać, Senadu Piraliću – Šefu odsijeka za droge te trenutnom vršiocu dužnosti komesara USK i načelniku Sektora kriminalističke policije Amelu Kozlici. Kozlica ističe da mu je ova nagrada izrazito značajna, posebno jer nakon 22 godine rada, skoro da nema pozicije u MUP-u USK koju nije obnašao.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING