KFOR OBILJEŽIO 20 GODINA OD ULASKA NATO TRUPA NA KOSOVO

- “Pomirenje sa prošlošću zahtijeva hrabrost za kompromis koji može doći samo uz viziju i predanost ljudima i njihovoj budućnosti”, poručio je komandant KFOR-a Lorenzo D’Adario

  • AUTOR: Anadolu Agency
  • 11.06.2019 - 14:59
  • 182

PRIŠTINA, 11. juna  - Svečanom ceremonijom u Glavnom štabu KFOR-a u Prištini uz prisustvo državnog vrha Kosova, Komanda KFOR-a je obilježila 20 godina od ulaska NATO trupa na Kosovo. 

Na ceremoniji su bili prisutni predsjednik Kosova Hahim Thaci, premijer Ramush Haradinaj, brojni ministri i zamenici ministara, diplomate akreditovane na Kosovu, kao i predstavnici civilnog društva. Komandant KFOR-a Lorenzo D’Adario kazao je da je 1999. godine kada je KFOR preuzeo važnu misiju, nakon nekoliko strašnih mjeseci rata, na Kosovu bilo očaja i straha, mnogi su bili raseljeni i bilo je nedostatka bezbjednosti i osnovnih javnih službi. 

On je naglasio da je tada pod komadom Savezničkog korpusa za brzo reagovanje oko 55 000 hiljada vojnika iz 39 zemlja iz cijelog svijeta došlo na Kosovo. 

“Danas sa zahvalnošću se sjećamo onih koji su dali svoje živote za ovu važnu misiju. Želimo da odamo počast ovim ženama i muškarcima za njihovu službu i žrtvovanje. KFOR je obezbijedio bezbjednost i slobodu kretanja za sve, na taj način stvarajući uslove za pokretanje političkog i civilnog života, a u skladu sa mandatom datim Rezolucijom 1244 Saveta bezbjednosti Ujedinjenih nacija”, kazao je D’Adario.

On je istakao da je Kosovo doživjelo 20 godina mira i razvoja, ali da ima još dosta toga što tek treba da se uradi. 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING