INFO

  • FŠCZ: 150.000 TESTOVA ZA KORONAVIRUS DOBIT ĆE KCUS, UKC TUZLA I SKB MOSTAR
  • FEDERALNI ŠTAB CIVILNE ZAŠTITE: OČEKUJE SE RAST OBOLJELIH, ALI MJERE DAJU REZULTATE
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI PRETEŽNO SUNČANO VRIJEME
  • BIHAĆ: POTVRĐEN SLUČAJ ZARAZE KORONAVIRUSOM KOD JEDNOG UPOSLENIKA TC ROBOT
  • USK: RJEŠENJA O IZOLACIJI U NADLEŽNOSTI KANTONALNOG MINISTARSTVA ZDRAVSTVA
  • SINDIKAT POLICIJE USK OSIGURAO ZAŠTITNU OPREMU ZA TERENSKI RAD
  • U BIHAĆU NOVI KLASTERI ZARAZE

KAŠMIR DUPLE ŠIRINE: NOVI SUKOBI INDIJE I PAKISTANA NAKON OSLOBAĐANJA PILOTA

- Zapovjednik indijskih zračnih snaga Abhinandan Varthaman bio je pritvoren u Pakistanu, nakon što je njegov avion oboren u srijedu

KAŠMIR DUPLE ŠIRINE: NOVI SUKOBI INDIJE I PAKISTANA NAKON OSLOBAĐANJA PILOTA

SVIJET, 2. marta - U trenutku kada je izgledalo da je između Pakistana i Indije došlo do smanjenja tenzija, obje strane prijavile su više žrtava u toku sukoba koji su se dogodili u protekla 24 sata.

Vojska Pakistana saopštila je da su dva vojnika stradala u razmjeni vatre sa indijskim snagama u neposrednoj blizini tzv. kontrolne linije koja razdvaja sporni region Kašmir, prenosi AP.

Agencija navodi da je stradalo najmanje šest civila sa obje strane.

Indijska policija saopštila je da su život izgubila dva pripadnika paravojnih formacija, kao i dva pripadnika policije zadužene za borbu protiv pobunjenika. Ranjeno je najmanje osam vojnika i policajaca.

- Predaja zarobljenog pilota - 

U toku protesta protiv Indije koji je održan u petak stradao je jedan civil. Do sukoba je došlo kada su demonstranti gađali kamenjem indijske snage.

Agencija Reuters ocijenila je da je došlo do smanjenja tenzija između Indije i Pakistana, predajom zarobljenog indijskog pilota koji je oboren tokom misije iza neprijateljskih linija, ali da je ubrzo potom došlo do nove eskalacije.

Tenzije između Indije i Pakistana u kriznom Kašmiru eskalirale su 14. februara, kada su, u bombaškom napadu na paramilitarni konvoj, ubijena 44 i ranjeno 20 indijskih vojnika.

Pakistan je u petak na graničnom prelazu Wagah indijskog pilota predao vlastima Indije.

Zapovjednik indijskih zračnih snaga Abhinandan Varthaman bio je pritvoren u Pakistanu, nakon što je njegov avion oboren u srijedu, u sukobu indijskih i pakistanskih letjelica duž sporne granice u regiji Kašmir.

Dan kasnije pakistanski premijer Imran Khan najavio je da će osloboditi indijskog pilota, kao gest dobre volje, prenijela je Anadolija.

 

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING