KAMP VUČJAK NITI NA NEBU NITI NA ZEMLJI: PROLAZI JOŠ JEDAN DAN U PODPLJEŠEVIČKOM NEVERLANDU

- Zadnjih dana grad Bihać – miran. MUP USK zajedno sa Kantonalnom upravom za inspekcijske poslove i dalje maratonski vrši veliku kontrolu objekata na području grada Bihaća, te sve neprijavljene migrante odvozi u improvizirani kamp na Vučjaku. Ista ovakva akcija u narednom periodu može se očekivati i u Velikoj Kladuši

  • AUTOR: rtvusk
  • 20.06.2019 - 17:21
  • 796

BIHAĆ, 20. juna – Vučjak, pogranično područje Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Danas, peti dan otkako policija maratonski vrši kontrolu objekata na području grada Bihaća, te sve neprijavljene i nelegalne migrante odvozi u improvizirani kamp na Vučjaku, kvaliteta života za migrante u ovom kampu još uvijek nije najbolja/uspostavljena.

Crveni križ grada Bihaća ulaže ogromne napore i na dispoziciju je stavio sve svoje kapacitete. I ljudske i materijalne.  Kako smo ranije obavještavali postavljen je dovoljan broj šatora za 700 migranata koji se trenutno nalaze u ovom kampu. Cisterne sa pitkom vodom svakodnevno se dovoze, a ima i dovoljan broj strujnih priključaka koji omogućavaju da svi koji su smješteni na Vučjaku ostanu u komunikaciji sa svojim porodicama.

Ono što još uvijek predstavlja problem je sanitarni čvor, odnosno mobilni toaleti za koje još nije završena tenderska procedura. Kako doznajemo u Domu zdravlja Bihać formiran je tim koji je u pripravnosti i na dispoziciji je za svaku vrstu pomoći koja je u njihovom opisu/nadležnosti ali trenutno nisu u kapacitetu poslati vozilo hitne pomoći na Vučjak jer bi tada ostavili grad Bihać sa samo jednim vozilom Hitne pomoći. Za sada i taj dio, kako kažemo, pokrivaju volonteri CK Bihać.

Sa Vučjaka danas zanimljivu, dinamičnu i iskrenu, ljudsku priču za Dnevnik donosi naša kolegica Erna Begatović...


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING