KAMP VUČJAK: KRAJNJE UPITNA ZDRAVSTVENA I HIGIJENSKO - EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

- Bivša deponija smeća, sadašnja privremena lokacija za smještaj ilegalnih migranata na Vučjaku i dalje zaokuplja pažnju javnosti. Posebno zbog uvjeta u kojima žive migranti. Oni su, najblaže rečeno, loši pa je shodno tome i higijensko – epidemiološka situacija ugrožena. Za građane pak nema opasnosti, izričiti su u svojim izjavama predstavnici nadležnih institucija

  • AUTOR: rtvusk
  • 26.06.2019 - 17:00
  • 373

BIHAĆ, 26. juna - Niz je faktora koji otežavaju higijensko – epidemiološku ali i zdravstvenu situaciju na Vučjaku.  Visoke temperature, veliki broj migranata, ograničene mogućnosti kada je u pitanju održavanje higijene, nekvalitetna  i nedovoljna  ishrana samo su neki od njih.  Prema podacima Crvenog križa, danas je na ovoj lokaciji oko 500 migranata. Njih 50 -ak je zaraženo skabijesom. Iako su donekle stvoreni bolji uvjeti za njihov tretman, zaraženi migranti ne pridržavaju se uputa. To stvara dodatnu opasnost za širenje oboljenja među ovom populacijom.

O zdravstvenoj i higijensko - epidemiološkoj situaciji i prijetnjama zdravlju migranata, a samim tim i domicilnom stanovništvu, razgovarali smo sa prvim ljudima zdravstvenih ustanova, a širu priču o ovoj temi donosimo u Dnevniku u 19,00 sati. 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING