KAKO JE HABIBOVA ČUVENA KAPA PAPAHA POSTALA MIT UFC-A

- Većina na spomen imena Habib Nurmagomedov pomisli na veliku i čupavu kapu koju Dagestanac uvijek nosi, a ona je postala neizostavan dio njegova imidža još od januara 2012. godine kada se spremao ukrcati na let iz domovine za Nashville

  • AUTOR: klix.ba
  • 08.09.2019 - 16:52
  • 151

SVIJET SPORTA, 8. septembra - Naime, Habib je tada hodao aerodromom u Dagestanu čekajući let za Sjedinjene Američke Države gdje je imao UFC debi protiv Kamala Shalorusa te primijetio suvenirnicu s neuobičajenim stvarčicama.

Njegov tadašnji menadžer Sam Kardan rekao mu je kako mora sa sobom ponijeti nešto čime će se pokazati američkoj publici, a prijatelji su predložili nešto tradicionalnog dagestanskog karaktera.

 

tTako su mu predložili papahu, kapu od ovčje vune za koju stanovnici Kavkaza kažu da se ne smije izgubiti niti skidati s glave pa je Habib na kraju za 50 dolara kupio jednu od najutjecajnijih obilježja u historiji UFC-a.

Habib je i sinoć uoči nove odbrane naslova prvaka protiv Dustina Poiriera na glavi imao papahu, istu onu koju je kupio prije sedam godina i koju nerijetko ljudima dopusti da je isprobaju.

Kapa je definitivno postala njegov zaštitni znak, a kako sam kaže, papahu uvijek nosi sa sobom i nikad je ne sprema u prtljagu kada putuje.

 


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING