KAD RADIŠ SA LJUDIMA: NESVAKIDAŠNJI POKLON RADNIH KOLEGA

- Odlazak mlađih generacija i gubitak radne snage, postaje sve aktuelnija tema ali i problem s kojima se suočavaju ovdašnji privrednici. Rijetki su oni, koji uspješno prkose brojnim nametima i postižu poslovni uspjeh, koji u konačnici i dijele, ni manje ni više nego sa radnicima. Bilo je dovoljno dvadeset godina Muhamedu Selimoviću da obrt pretvori u uspješno privredno preduzeće koje se danas može pohvaliti sa 32 radnika. Uglavnom su to, mahom mladih ljudi koji imaju prednost nad brojnim drugim radnicima čiji poslodavci obilato koriste zakonske manjkavosti nauštrb njihovih primanja i vremena provedenog na poslu. Kolegijalnost i ljudskost izdvojila je ovaj kolektiv i po kupovini automobila radnom kolegi

  • AUTOR: rtvusk
  • 14.03.2019 - 19:05
  • 469

BIHAĆ, 14. marta - Desetine kilometara više od godinu nisu bile prepreka 20-godišnjem Seadu Hodžiću da svakodnevno dolazi na posao i vrijedno radi.

Kako je bio jedini uposlenik koji nije imao automobil, njegov put do posla odlučile su olakšati radne kolege. Novogodišnji bonus od 250 maraka koji su dobili od poslodavca, iskoristili su za kupovinu automobila Seadu, kojeg je nesvakidašnji poklon radnih kolega prijatno iznenadio i nije ga očekivao. 

Muhamed Selimović, vlasnik bihaćke firme koji je podržao svoje radnike i uzeo učešće u kupovini, kaže nam da se sve odigralo spontano i u jednom danu. Nakon dogovora, odvojili su novac i kupili auto.

Sead je jedan od 32 vrijedna radnika bihaćke firme koja posluje uspješno i koja svoj uspjeh dijeli s njima. Radni dan Sead dijeli sa mladom radnom snagom jer je voljom poslodavca, poželjna radna snaga koja svoje prve radne zadatke pravi upravo na ovome mjestu.

Svi oni, iako mladi i otvorenih vrata ka Evropskim zemljama, ne žele otići iz BiH. Poslodavcu, tvrdi, ne preostaje mnogo nego da pored plaće na druge načine pomogne mlade ljude u toj namjeri, onoliko koliko mogućnosti dozvoljavaju.

Rijetki su oni koji privrednici koji poslovni uspjeh dijele sa radnicima. No, upravo to izdvaja ovaj kolektiv od mnogih drugih koji rade na crno, sa najnižim primanjima, bez slobodnih dana pa i onda kada drugi praznuju.

 

 

 

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING