KABINET IZETBEGOVIĆA: TANJUG U SLUŽBI NARUŠAVANJA ODNOSA IZMEĐU BIH I SRBIJE

- “Dijelove intervjua kojeg je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović dao njemačkom Deutsche Welleu novinska agencija Tanjug prenijela je netačno, izvan konteksta i tendenciozno, iskrivljujući samu suštinu izjave”, upozorava se u saopćenju

  • AUTOR: bhrt
  • 14.11.2017 - 17:31
  • 248

SARAJEVO, 14. novembra - Novinska agencija Tanjug nije slučajno pogriješila, nego iza svega stoji nečija namjera da se naruše odnosi između Bosne i Hercegovine i Srbije, navodi se u današnjem saopćenju iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića povodom načina na koji je novinska agencija Srbije prenijela dijelove intervjua koji je Izetbegović dao za Deutsche Welle.

Netačno, izvan konteksta i tendenciozno prenošenje izjave, navodi se u saopćenju iz Izetbegovićevog kabineta, izazvalo je seriju neprimjerenih i predimenzioniranih reakcija.

“Dijelove intervjua kojeg je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović dao njemačkom Deutsche Welleu novinska agencija Tanjug prenijela je netačno, izvan konteksta i tendenciozno, iskrivljujući samu suštinu izjave”, upozorava se u saopćenju.

Dodaje se da je uredništvo Tanjuga iz Izetbegovićevog kabineta upozoreno da informacija koju su prenijeli ne odgovara istini, u šta se, kako se u saopćenju precizira, lako uvjeriti pregledavanjem videointervjua koji je dostupan cjelokupnoj javnosti.

Iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića navode da postupanje novinske agencije Srbije tumače u kontekstu “kreiranja loše atmosfere uoči posjete Predsjedništva Bosne i Hercegovine Beogradu”.

“Umjesto da isprave očiglednu lažnu vijest koju su plasirali, iz Tanjuga su nastavili da obmanjuju javnost, izvrću činjenice i plasiraju nove neistine. Time je postalo jasno da Tanjug nije slučajno pogriješio, nego da iza svega stoji nečija namjera da se naruše odnosi Bosne i Hercegovine i Srbije, te baci sjenka i kreira loša atmosfera uoči posjete Predsjedništva Bosne i Hercegovine Beogradu”, navodi se u saopćenju iz Izetbegovićevog kabineta.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING