JUČERAŠNJE ZASJEDANJE SKUPŠTINE USK: ZAKON O INSPEKCIJAMA I KREDITNO - REVOLVING ZADUŽENJE KANTONALNE BOLNICE

- Na jučer održanoj redovnoj sjednici Skupštine USK, posebnu pažnju zastupnika izazvala je Odluka o kreditnom zaduženju Kantonalne bolnice u vidu revolving kredita od 2 miliona koji se na ovakav način usvaja posljednjih 8 godina. Priliku da iznesu svoje viđenje priče o bolnici nisu propustili ni vladajući niti opozicija. Rasprava, uz bolnicu vođena je i oko Nacrta Zakona o inspekciji USK. Ključno je urediti ovu oblast kako bi kantonalna Inspekcija bila bolje organizirana a sve u cilju podrške privredi kao i sprečavanju sive ekonomije koja je još uvijek izuzetno prisutna u našoj zemlji

  • AUTOR: rtvusk
  • 13.07.2019 - 16:45
  • 270

USK, 13. jula - Uloga inspekcije u nadzoru privrednih subjekata mora biti preventivna ali s jasnom razlikom prema onima koji posluju s potrebnim dozvolama i prema zakonu, od onih koji zapošljavaju radnike na crno.

Stav je ovo koji su na jučerašnjoj sjednici Skupštine iznijeli zastupnici tokom diskusije o nacrtu Zakona o inspekcijama USK. U diskusijama naglašena je uloga inspekcije u svim oblastima društva, a rad inspekcije ključan je i za obrazovni sistem u kojem se događaju veliki propusti.

A uz inspekciju posebno pažnju zastupnika, iako neočekivano, izazvao je prijedlog kreditnog zaduženja Kantonalne bolnice u Bihaću. Riječ je o revolving kreditu od 2 miliona maraka kojim ova ustanova svake godine osigurava sebi likvidnost u tekućem poslovanju. Istaknuto je kako ovakva praksa nikako nije dobro rješenje, a opciju po kojoj bi se od Vlade FBiH tražilo zaduženje za ovu kapitalnu investiciju predložio je predsjedavajući Skupštine Agan Bunić.

O gore spomenutim temama više informacija uz izjave sagovornika donosimo u večerašnjem Dnevniku...


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING