JP RTV BIHAĆ U ŠTRAJKU ZBOG KAŠNJENJA PLATA

- Novinari i voditelji koji su svojim glasovima svakodnevno u domovima svojih slušalaca, donoseći dobro raspoloženje i aktuelne informacije, dovedeni su u težak materijalni položaj

  • AUTOR: rtvusk
  • 18.04.2017 - 10:26
  • 1028

Radio Bihać u svom postojanju od preko pola stoljeća, suočava se s vrlo teškom materijalnom situacijom. Nakon smanjenja budžeta ove medijske kuće za  20 % te neisplaćivanje posljednjih 5 plaća, 20 uposlenih  dovedeno je u tešku materijalnu situaciju. Da je voda došla do grla pokazali su i odlukom o stupanju  u štrajk upozorenja, koji će se očitovati svakodnevno dvosatnim štrajkom upozorenja koji se ogleda u izmjenjenoj programskoj šemi. Na danas održanoj press konferenciji istakli su da su prisiljeni učiniti ovaj korak.

Pedeset jedna godina kontinuiranog rada u medijskom prostoru RTV Bihać dovelo je do prepoznatljivog  statusa kod svojih slušalaca koji ih vjerno  prate tokom cijelog dana. Nažalost  teška finasijska situacija u gradskom budžetu rezultirala je smanjenjem prihoda koji su direktno osjetili i radnici ove medijske kuće.

Novinari i voditelji koji su svojim glasovima svakodnevno u domovima svojih slušalaca, donoseći  dobro raspoloženje i aktuelne informacije, dovedeni su u težak  materijalni položaj.

Sredstava koja radnici potražuju su skromna i 5 neisplaćenih plaća u prosjeku iznosi nekoliko hiljada KM, dok je za normalno funkcioniranje ove kuće  mjesečno potrebno oko 30.000 maraka. Iako su radnici pokušali makar djelimično riješiti svoj status do toga nije došlo. Podršku za svoju borbu radnici RTV Bihaća  su dobili od kolega te Sindikata grafičkih, izdavačkih i medijskih radnika BIH.   


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING