INFO

  • USK: EVIDENTNA KRŠENJA NAREDBI DONESENIH USLIJED PANDEMIJE KORONAVIRUSA
  • LETJELICA FUCZ POLETILA IZ BIHAĆA S 10 UZORAKA PACIJENATA
  • U FEDERACIJI BIH POTVRĐENO OSAM KLASTERA ZARAŽENIH KORONAVIRUSOM
  • NASTAVA NA PODRUČJU USK ODGOĐENA DO DALJNJEG
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI PRETEŽNO SUNČANO VRIJEME
  • KB BIHAĆ: ZA LIJEČENJE KORONAVIRUSA POTREBNA KRVNA PLAZMA
  • KRNJIĆ: ISPLATA PENZIJA ZA MART 2020. GODINE ĆE POČETI 6. APRILA.
  • SAMOIZOLACIJA JE OBAVEZA, PREKRŠITELJI ĆE KRIVIČNO ODGOVARATI

JOVAN DIVJAK: NAJTEŽE MI PADA ŠTO JE IZVRŠENO ETNIČKO ČIŠĆENJE BIH

- Jovan Divjak bio je gost ovosedmičnog serijala Ognjena zemlja, što je bila i prilika da pojasni navedeni dio iz njegove knjige, ko su “ovi” a ko su “oni”...

JOVAN DIVJAK: NAJTEŽE MI PADA ŠTO JE IZVRŠENO ETNIČKO ČIŠĆENJE BIH

SARAJEVO, 26. februara – Jovan Divjak, penzionisani general Armije RBiH gostovao je u okviru serijala intervjua, u emisiji Ognjena zemlja u programu O Kanala, a iz emisije izdvojili smo nekoliko njegovih upečatljivih stavova.

“Za neke one ratni sam zločinac, za druge, ove, heroj. Nisam ni jedno ni drugo. Ja sam bosanskohercegovački, ovo mi osporavaju i oni i ovi. Običan čovek. Čovek koji ponosno hoda ulicama Sarajeva, Mostara, Bihaća, Zenice, Maglaja, Stoca. Jer u 82-oj godini života volim i poštujem sebe i svakog drugog. Volim i poštujem onog ko pripada svetu moralnih i humanih ljudi, neovisno od njihove pripadnostio nacionu, religiji, kulturi, jezičkom izražavanju. Svi oni zajedno imaju premise ČOVEK.”

“Oni koji mi stavljaju da sam izdajnik srpskog naroda, da sam izdao Jugoslovensku narodnu armiju, oni koji ni danas ne prihvataju ili ne shvataju da sam kao slobodan građanin, kad mi je ponuđeno 8. aprila, velika čast mi je bila da budem zamjenik komandanta Armije odnosno Teritorijalne odbrane.”

“U vojnoj karijeri i poslije vojne karijere, nastojao sam da moja znanja prvo prema mladima, pa u kontaktima sa starijim, prenesem da se mržnjom ne može ništa postići. Da nažalost, pored 100.000 ubijenih, meni najteže pada što je izvršeno potpuno etničko čišćenje Bosne i Hercegovine”.

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING