JOŠ JEDNO PRIZNANJE ZA PREHRAMBENU INDUSTRIJU KLAS D.D. SARAJEVO: RAHAT LOKUM NAGRAĐEN RUŽOM ZEPS ZA KVALITET

-Kompanija Klas zasluženo je dobila ovu medalju za kvalitet Rahat lokuma, ali i dokazala da je ostala dosljedni čuvar tradicije, istovremeno prateći suptilne zahtjeve potrošača

  • AUTOR: rtvusk
  • 06.10.2017 - 21:15
  • 407

SARAJEVO/ZENICA, 6.oktobra - Novi brand prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo Rahat lokum nagrađen je medaljom za kvalitet Ruža ZEPS-a. Ocjenu kvaliteta proizvoda izloženih na 24. Generalnom bh. sajmu ZEPS i ovoga puta potpisuju profesori Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu.

Kompanija Klas zasluženo je dobila ovu medalju za kvalitet Rahat lokuma, ali i dokazala da je ostala dosljedni čuvar tradicije, istovremeno prateći suptilne zahtjeve potrošača. Posebno se to primjećuje u kategoriji tradicionalnih slastičarskih proizvoda, u koje spada i Rahat lokum.

“Zanimljivo je da je Klas, pored standardnih okusa oraha i ruže, ponudio Rahat lokum mix u čiji sastav ulaze kokosovo brašno, susam, orah i vafl listovi. Također, komisija je imala sve pohvale za ambalažu Rahat lokuma – tradicionalno, a moderno i atraktivno pakovanje i dizajn“, rekla je prof. dr. Asima Akagić, član komisije za ocjenu kvaliteta.

Priznanje za kvalitet u Zenici je preuzela Senaida Tabić, direktor prodaje u Klasu. Inače, Rahat lokum je na tržište plasiran u maju ove godine, u godini u kojoj Klas obilježava svoj 115. rođendan.

„Uz Bosanski lokum, Tahan halvu i tradicionalne zalivene i suhe kolače, plasiranje Rahat lokuma na tržište bio je logičan slijed. Kao istinski čuvari tradicije, željeli smo našim potrošačima ponuditi kvalitetan domaći rahat lokum, i ujedno stvarati nove generacije potrošača starih dobrih tradicionalnih proizvoda“, rekao je Nihad Imširović, direktor Klasa. 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING