JEZERSKI: SAJAM DOMAĆIH PROIZVODA I RUKOTVORINA

- Na otvaranju sajma, koji ove godine traje tek jedan dan, upriličen je bogat kulturno-zabavni program, te stručna predavanja o poljoprivrednoj proizvodnji pod nazivom „Domaće je najbolje“

Sajam domaćih proizvoda u Jezerskom
  • AUTOR: Radio Bosanska Krupa
  • 31.10.2018 - 15:15
  • 291

BOSANSKA KRUPA, 31. oktobra  - Nedavno obnovljeni Dom kulture bio je nedovoljan da primi sve zainteresirane koji su željeli izložiti domaće proizvode na prvom Sajmu domaćih proizvoda i starih rukotvorina u bosanskokrupskom naselju Jezerski. Više od 20 izlagača iz USK  na 23 izložbena štanda ponudilo je,  po sajamskih cijenama, proizvode od meda i bilja, tradicionalna jela i rukotvorine.

Želja organizatora je promovisati rad i vrijednosti žena, naročito onih iz ruralnih područja, poručuju članice Udruženje žena Vakat iz Jezerskog.

Većina onih koji pomažu rad Udruženja bili su prisutni na današnjem sajmu. Među njima i načelnik Općine Armin Halitović.

Na otvaranju sajma, koji ove godine traje tek jedan dan, upriličen je bogat kulturno-zabavni program, te stručna predavanja o poljoprivrednoj proizvodnji pod nazivom „Domaće je najbolje“.

Zbog promocije ruralnih, kulturnih, turističkih vrijednosti, ali i običaja, Vakat  je dobio podršku Agronomske komore FBiH i Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede – IFAD.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVE



PROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING