JEDNO IGRALIŠTE I EKOLOŠKA SVIJEST UJEDINILI MALIŠANE, MJEŠTANE OZIMICA I ČUVARE OKOLIŠA

- Dječije igralište na “Ozimicama 1” često je mjesto okupljanja mališana koji tu pronalaze prostor za igru i druženje. Nažalost, u posljednje vrijeme malo se radilo na njegovom održavanju, devastirano je i gotovo neupotrebljivo. Pored toga, problem su i velike količine smeća koje nesavjesni građani odlažu na ovom mjestu. Udruženi u velikoj akciji čišćenja, mališani i građani očistili su veliki dio igrališta radeći tako na na podizanju ekološke svijesti kod ostalih stanovnika. Akcija je uključivala čišćenje igrališta od otpada i košenje trave...

  • AUTOR: rtvusk
  • 25.08.2019 - 15:55
  • 481

BIHAĆ, 25. augusta - Dječije igralište u bihaćkom naselju Ozimice I sija u novom ruhu. Mališani su uspjeli u svom naumu da očiste mjesto na koje svakodnevno rado odlaze kako bi se družili i kvalitetno provodili vrijeme.

Očistili su igralište koje je bilo zatrpano plastičnim kesama, opušcima od cigareta te drugim otpadom. Akciji čišćenja pridružili su se i “Čuvari okoliša” iz Bosanske Krupe, neformalna grupa građana koja aktivno djeluje i koja je prepoznatljiva u čitavoj državi. Zahvaljujući udruženim snagama mališana i probuđenom ekološkom sviješću stanovnika igralište je sada u sasvim novom ruhu i ugodno je mjesto za druženje i igranje djece. Svojim primjerom mještani Ozimica 1 žele probuditi interes za slične akcije i u drugim mjestima.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING