IZMEĐU MIGRANATA I BH. POLICIJE POSTAVLJENA METALNA OGRADA: DJECA PORUČUJU DA SU GLADNA

- Grupa djece došla je do novinarskih ekipa, koje se nalaze u blizini granice s transparentima na kojima piše "I need country", "Open border" i "We need help"

  • AUTOR: Anadolu Agency
  • 25.10.2018 - 14:19
  • 482

VELIKA KLADUŠA, 25.oktobra - Na oko 100 metara od Graničnog prelaza Velika Kladuša - Maljevac, gdje se trenutno nalazi više od 100 migranata, postavljena je metalna ograda, javlja Anadolu Agency (AA).

Kod metalne ograde s jedne strane nalaze se pripadnici Granične policije BiH, a s druge migranti, koji treći dan pokušavaju preći u susjednu Hrvatsku. 

Broj migranata je smanjen u odnosu na prethodne dane kada ih je u blizini granice bilo više od 300. Prije pola sata tražili su i prevodica za pregovore s pripadnicima Granične policije.

Pregovori nisu rezultirali pronalaženjem rješenja. 

Trenutno je situacija mirna. Grupa djece došla je do novinarskih ekipa, koje se nalaze u blizini granice sa transparentima na kojima piše "I need country", "Open border" i "We need help". Uzvikivali su i "We are hungry". 

Od jutarnjih sati nije bilo volontera na terenu, koji su tu bili u srijedu.

Na mostu, granici BiH i Hrvatske i dalje je mali broj pripadnika Granične policije Hrvatske i još uvijek nije uklonjena metalna ograda. Iako je Granični prelaz odblokiran saobraćaj se još uvijek ne odvija. 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING