IZLOŽBA FOTOGRAFIJA: BIŠĆE IZ ONOG AUSTRO-UGARSKOG VAKTA

- U okviru manifestacije „Bihaćko ljeto 2019“, danas je u prostorijama Kulturnog centra otvorena izložba naziva „Stare fotografije Bišća“, autora Almira Kurtovića. Radi se o crno – bijelim fotografijama koje su pronađene u Austrijskom arhivu u Beču, a na njima su prikazani prepoznatljivi motivi grada na Uni. Građanima je ovo jedinstvena prilika da pogledaju historijske fotografije dva perioda, iz doba Austro – Ugarske vladavine te 25 godina kasnije

  • AUTOR: rtvusk
  • 24.06.2019 - 18:03
  • 271

BIHAĆ, 24. juna - Po drugi put, Izložba fotografija starog Bišća biće dostupna svima koji se odluče posjetiti bihaćki Kulturni centar.

Fotografije koje su izložene u pred prostoru datiraju iz perioda Austro – Ugarske, te 1933. godine, a stigle su iz fonda austrijske nacionalne biblioteke. Dvije fotografije su iz fototeke Baruna Stillfrida a snimljene su 1890. godine, dok je ostale snimio Karl Koenig, carsko – kraljevski fotograf.  Almir Kurtović, kolekcionar, čuvar tradicije i kulture ovoga dijela BiH nesebično ih je podijelio sa svim ljudima.  

Izložba je prvi put otvorena u februaru ove godine i bio je to jedan od najljepših poklona gradu za njegov 759.rođendan. Instaliranje fotografija u prostor KC-a itekako je značajan, upravo iz razloga što se ovoga ljeta očekuje veliki broj posjetilaca u Bihać i Krajinu.  

Svi koji se odluče da posjete Kulturni centar moći će kroz ogromni format da utonu u šarm prošlog i prohujalog vremena.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING