IZGRADNJA TESTNE POLETNO-SLETNE STAZE GOLUBIĆ

- Na lokaciji Aerodroma Golubić u Bihaću počeli su radovi na izgradnji testne dionice poletno-sletne staze koja bi trebala biti izgrađena u dužini od 300 metara. Ukupna vrijednost radova je oko dva miliona KM, a sredstva je osigurala Vlada FBiH putem transfera javnim preduzećima za unapređenje avioprometa

  • AUTOR: rtvusk
  • 15.07.2019 - 15:03
  • 306

BIHAĆ, 15. juli - Trenutno je u toku izvođenje građevinskih radova za izgradnju testne dionice za poletno-sletnu stazu u dužini od 300 metara, koja bi trebala da posluži kao povratna informacija za odlučeni metod izgradnje  staze, odnosno načina na koji bi trebala, u konstruktivnom dijelu,  biti riješena  staza. 

Metoda izgradnje dijela piste u dužini do 300 metara se primjenjuje radi potrebnih ispitivanja i dokazivanja stabilnosti projektovane piste, a koja ostaje i nastavlja se prilikom daljnje izgradnje staze.

Kooperantska firma uveliko vrši radove bušenja, miniranja, drobljenja, utovara i prevoza materijala. Radi se u dvije smjene i za vrijeme vikenda kako bi ispoštovali rok od 45 dana za završetak priprema i početak izgradnje.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING