IZ SINDIKATA NAJAVILI TUŽBE PROTIV PREMIJERA USK TE MINISTARA OBRAZOVANJA I FINANSIJA

- U Sindikatu osnovnog obrazovanja još jednom ističu i traže: jednaku osnovicu, jednaka primanja minulog rada. platu a ne akontaciju, razlike na platu, pedagoške standarde po mjeri učenika i struke, kao i učešće u izradi akata...

  • AUTOR: rtvusk
  • 15.09.2019 - 18:29
  • 1424

USK, 15. septembra - Za učenike osnovnih i srednjih škola u USK, ljetni raspust i dalje traje. Naime, ni dvije sedmice nisu bile dovoljne da se sindikati i Vlada dogovore ili popuste u svojim zahtjevima. Štrajkački odbor srednjih škola proširen sa povjerenicima svih škola, donio je zaključak da se pokrene tužba protiv premijera USK te ministara obrazovanja i finansija. 

U Sindikatu osnovnog obrazovanja još jednom ističu i traže: jednaku osnovicu, jednaka primanja na temelju minulog rada, platu a ne akontaciju, razlike na platu, pedagoške standarde po mjeri učenika i struke, kao i učešće u izradi akata.

Tako će, kako stvari sada stoje, štrajk prosvjetara dobiti jednu novu dimenziju. U najnovijem saopćenju Sindikata OOiO USK, osuđuju se mjere Vlade prema uposlenicima u obrazovanju. Ističe se, kako se time guši njihova borba za prava radnika, što je dokaz nesposobnosti najodgovornijih.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING