ITALIJA: VLADA PRIHVATILA UREDBU O SIGURNOSTI I MIGRANTIMA

- Ne protjerujemo nikoga iz Italije preko noći, ali uredbom ćemo mehanizam za vraćanje migranata učiniti efikasnijim, rekao je Conte

Foto: Arhiv RTVUSK
  • AUTOR: Anadolija/foto:arhiv rtvusk
  • 24.09.2018 - 17:03
  • 338

RIM, 24. septembra (AA) - Premijer Italije Giuseppe Conte, komentarišući vladinu uredbu o sigurnosti i migrantima usvojenu u ponedjeljak, kazao je da je cilj najnovije odluke "sistem vraćanja migranata učiniti još efikasnijim", javlja Anadolu Agency (AA).

"Ne protjerujemo nikoga iz Italije preko noći, ali uredbom ćemo mehanizam za vraćanje migranata učiniti efikasnijim", rekao je Conte.

Vlada Italije je jednoglasno usvojila novu uredbu o sigurnosti i migrantima.

Premijer je u kratkom obraćanju novinarima kazao i kako je uredba potpuno u skladu sa ljudskim pravima.

Ministar unutrašnjih poslova Italije Matteo Salvini, inače predlagač uredbe, putem društvenih mreža je potvrdio da je uredba prihvačena jednoglasno, dodajući da će nakon ovakve odluke Italija biti "sigurnija zemlja".

"Prelazimo sa riječi na djela kako bi se snažnije borili protiv mafije i krijumčara migrantima, smanjili troškove prekomjerne migracije, lakše protjerivali kriminalce i lažne azilante, mogli ukinuti državljanstvo teroristima i policiji dali veće ovlasti", naveo je Salvini.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING