ITALIJA: IZVUČENO OSAM TIJELA IZ RUŠEVINA ZGRADE

- Akcija traženja stradalih u ruševinama završena je u subotu ujutru, duže od 24 sata nakon što se stambena zgrada uz željezničku prugu iznenada srušila

Uzrok rušenja zgrade i dalje predmet istrage
  • AUTOR: Anadolija
  • 08.07.2017 - 11:43
  • 448

MILANO, 8. jula (AA) – Italijanska vatrogasna služba saopćila je da je izvučeno osam tijela iz ruševina petospratne stambene zgrade, koja se djelimično srušila u primorskom gradu južno od Napolija, javlja Anadolu Agency (AA).

Akcija traženja stradalih u ruševinama završena je u subotu ujutru, duže od 24 sata nakon što se stambena zgrada uz željezničku prugu iznenada srušila. Osamdesetak vatrogasaca radilo je i noću, a uz pomoć kopača, bušilica i ručno uspjeli su doći do žrtava.

Uzrok rušenja zgrade i dalje je predmet istrage, ali vlasti navode da bi mogao biti povezan sa renoviranjem zgrade, koja se nalazi uz željezničku prugu Napoli – Salerno u gradu Torre Annunziata.

Svjedoci su kazali da se prije rušenja nije čula eksplozija, ali da je prošao voz. Iz italijanskih željeznica kazali su da vibracije koje stvara voz ne utiču na stabilnost susjednih zgrada.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING