ISTRAGA UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA: UHAPŠENA DVA POLICAJCA

- Potpredsjednica Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Ksenija Božović rekla je da su upozoravali, te da to i dalje čine, na niz propusta u istrazi koja se vodi u vezi s ubistvom Ivanovića

  • AUTOR: bhrt
  • 11.02.2018 - 09:44
  • 618

PRIŠTINA, 11. februara - Dva pripadnika kosovske policije iz stanice u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice uhapšena su zbog propusta u obezbjeđivanju dokaza u vezi s ubistvom predsjednika Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” (SDP) Olivera Ivanovića, potvrdila je policija Kosova.

Iz policije su naveli da uhapšeni pripadnici kosovske policije, čiji identitet nije saopšten, nisu na vrijeme valjano obezbijedili mjesto na kome je ubijen Ivanović, te da su preduzeli i druge radnje kojima je donekle otežana istraga njegovog ubistva.

Nalog za hapšenje dvojice pripadnika kosovske policijske službe izdao je tužilac Osnovnog tužilaštva iz Kosovske Mitrovice koji vodi istragu ubistva Ivanovića.

Potpredsjednica Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Ksenija Božović rekla je da su upozoravali, te da to i dalje čine, na niz propusta u istrazi koja se vodi u vezi s ubistvom Ivanovića.

“Upozorili smo da je neprihvatljivo da je policajac, koji je odmah po ubistvu Ivanovića došao na lice mjesta, obavestio nas iz SDP-a da je Ivanović doživeo srčani udar umesto da je ubijen. Tek posle pola sata postavljena je žuta traka i zabranjeno kretanje ulicom u kojoj je ubijen Ivanović”, istakla je Božović.

Ona je dodala da je o svemu tome obavijestila istražne organe.

Podsjećamo, Oliver Ivanović ubijen je 16. januara ispred sjedišta Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Dio dokumentacije koja se odnosi na istragu ovog ubistva sa Kosova je ranije proslijeđen Ministarstvu pravde Srbije, jer su to tražili srbijanski organi.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING