IPF U BIHAĆU: UPRILIČENA TRIBINA O ŽIVOTU I ZAOSTAVŠTINI POSLANIKA MUHAMMEDA A.S.

- U okviru već tradicionalne manifestacije „Muhammed alejhiselam - U njemu je divan uzor“ kojom se obilježava 12. rebiul-evvel, dan i mjesec rođenja posljednjeg božjeg poslanika Muhammeda, Islamski pedagoški fakultet u Bihaću sinoć je u svom amfiteatru upriličio Drugu rebiul-evvelsku tribinu Mirze ef. Mešića, imama zagrebačke džamije...

  • AUTOR: rtvusk
  • 13.11.2019 - 16:32
  • 255

BIHAĆ, 13. novembra - U okviru već tradicionalne manifestacije „Muhammed alejhiselam - U njemu je divan uzor“ kojom se obilježava 12. rebiul-evvel, dan i mjesec rođenja posljednjeg božjeg poslanika Muhammeda, Islamski pedagoški fakultet u Bihaću sinoć je u svom amfiteatru upriličio Drugu rebiul-evvelsku tribinu Mirze ef. Mešića, imama zagrebačke džamije.

Efendija Mešić je posjetiocima tribine pojasnio kako i zašto muslimani vole i slijede poslanika Muhammeda. Kroz prizmu Kur'ana i sunneta Mirza ef. Mešić je okupljenima u amfiteatru Islamskog pedagoškog fakulteta naglasio važnost slijeđenja sunneta Muhammeda sallallahu alejhivesselem i kroz Kur'an i određene hadise, te islamske propise naglasio da muslimani moraju slijediti poslaničku praksu Muhammeda a.s. a da bi ga slijedili, moraju poznavati njegov život i zaostavštinu. 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING