IOM OBNAVLJA STADION POD BORIĆIMA

- Na Gradskom stadionu u Bihaću napokon konkretni radovi. Vlada Velike Britanije posredstvom Međunarodne organizacije za migracije finansira rekonstrukciju svlačionica i krova na stadionu. U ovaj projekat bit će uloženo više od 200 hiljada maraka, a uveliko se radi i na reorganizaciji nogometne škole

  • AUTOR: rtvusk
  • 09.03.2019 - 14:56
  • 784

BIHAĆ, 9. marta - Nakon što je dugo bio prepušten zubu vremena, napokon građevinski radovi i konačno iskorak na Gradskom stadionu u Bihaću.

Ne iznenađuje podatak da sve finansira Vlada Velike Britanije, ali ni činjenica da smo nove svlačionice po UEFA-inim standardima morali čekati do dolaska migranata i izbjeglica.

Ovakvim projektima, međunarodne organizacije pokušavaju sanirati posljedice migracijskog procesa, ali su i na neki način oblik zahvale lokalnom stanovništvu što su prihvatili ljude u nevolji. Bez obzira na podijeljena mišljenja građana o cjelokupnoj situaciji - da su ovi ljudi zaista prihvaćeni u Bihaću, pokazuje i podatak da će djeca koja borave u privremenim migrantskim kampovima dobiti priliku da budu dio nove, odnosno reorganizirane nogometne škole.

Eto kako to ide u Bihaću ili možda bolje reći na sjeverozapadu zemlje. Državne institucije još uvijek nisu uspjele staviti pod kontrolu migrantsku situaciju. Ne mogu uspješno realizirati ni neki infrastrukturni projekat. Ne uspijevaju zaustaviti ni odlazak mladih iz ovog, njima zabačenog, ćoška. Zato nam Britanci popravljaju stadion, a nekog možda novog lidera naših omiljenih „crveno-bijelih“ tražit ćemo među mladim Afganistancima, Pakistancima, Sirijcima... samo što oni nemaju dugoročne planove ovdje.

Dolazak sunca im znači vrijeme za „game“.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING