IOM DONIRAO URBANI MOBILIJAR ZA PARKOVE U BIHAĆU

- Zavodu za prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK-a danas je uručena vrijedna donacija. Radi se o 15 novih klupa i 30 kanti za otpatke. Vrijednost projekta je oko 9000 KM, a riječ je o nastavku aktivnosti u sklopu projekta pod nazivom „Inicijativa socijalne kohezije USK-a“, kojeg finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije, a implementira se kroz Međunarodnu organizaciju za migracije

  • AUTOR: rtvusk
  • 12.03.2019 - 18:45
  • 1185

BIHAĆ, 12. marta - Gradski parkovi  u Bihaću uskoro bi trebao dobiti novi izgled. Klupe koje su odranije ili dolaskom migranata bile oštećene, bit će zamijenjene novim. Uz to postavit će se i nove kante za otpatke. 

Kako nam je kazala Kristina Šešlija, projektni koordinator Medjunarodne organizacije za migracije, u narednom periodu slijedi još nekoliko  aktivnosti u sklopu istoimenog projekta.

Svi su nam rekli koliko su ponosni tim parkom i borovima u Borićima. Želimo da fond još unaprijedimo, da kupimo još borova. Svi smo emotivni kada su pali borci u pitanju, tako da dio Borića koji je ustvari Partizansko groblje želimo i pokušamo da vratimo vratimo stari sjaj, - kazala je Kristina Šešlija, projektni koordinator IOM-a.

Kao što znate, mi smo ranije započeli aktivnosti u sklopu kojih je dodijeljeno i vozilo JKP „Komrad“, renoviranje stadiona i rekreativne zone Borići i dio Javne rasvjete. Ovo je nastavak tih aktivnosti i polako taj projekat privodimo kraju, - dodao je Edin Morankić, savjetnik gradonačelnika Bihaća.

U sklopu navedenog projekta, večeras če u tri mjesne zajednice Mali Lug, Vedro Polje, Vedro Polje-Novo naselje u rad  biti puštena gradska rasvjeta.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING