IMAMI U POSJETI OSTROŠCU I NP UNA

IMAMI U POSJETI OSTROŠCU I NP UNA

  • AUTOR: rtvusk
  • 17.07.2017 - 14:24
  • 431

CAZIN, 17. jula - U 105 godina svog postojanja Udruženje vjerskih službenika,Ilmija BiH,  pored svoje glavne zadaće - očuvanja  islama i razvoja vjerske zajednice, aktivno djeluje i u pravcu afirmacije bošnjačkog naroda i cjelovitosti BiH. Upravo su ti ciljevi razlog organiziranja  tradicionalnih sportskih igara  uz  kulturno edukativne sadržaje. Juče započeti susreti imama nastavljeni su danas obilaskom zamka Ostrožac te posjetom NP Una.

Od 300 imama iz BiH, ali evropskih zemalja  koji su u trodnevnoj posjeti USK, mnogi su po prvi put  imali priliku posjetiti Ostrožac. Uz predavanje  kustosa te obavezno fotografisanje nakon ovog dana sa sobom će ponijeti prekrasne utiske ne samo o gostoljubivosti domaćina već i prirodnim i historijskim ljepotama.

IZ mora napraviti veći zaokret i odati poštovanje  Bošnjacima koji  su odlaskom  u inostranstvo iz  loših uvjeta za odvijanje vjerskog života  izgradili islamske i kulturne centre  koji danas čuvaju identitet svog naroda. Njihovim potomcima treba   omogućiti  da  prilikom posjete BiH  što više saznaju o svojoj domovini.

IZ BiH  organizirana je u 1500 džemata u zemlji,te oko 300 u 17 država na tri kontinenta, Evropi, Americi i Australiji. Susreti  koje organizira Ilmija BiH  prava su prilika za razmjenu iskustavai jačanje veza medju Bošnjacima koji žive u  različitim zemljama.

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING