I LOVE UNA: PROGLAŠENI I NAGRAĐENI POBJEDNICI TAKMIČENJA U LITERARNIM RADOVIMA

- Sinoć je u Bihaću održana druga po redu izložba pod nazivom „Poema Pounja i Smaragdno slovo“ u organizaciji druženja ABC, a u okviru projekta „I love Una“. Nakon provedenog konkursa za najbolju pjesmu i najbolji literarni rad o rijeci Uni, gdje su pristigla 153 rada, sinoć je izloženo 60 najboljih. Pobjednik u kategoriji pjesama je Omer Đug, a u kategoriji priča Ines Hodžić...

  • AUTOR: rtvusk
  • 21.07.2019 - 18:13
  • 349

BIHAĆ, 21. jula - Građanima je već poznato da udruženje ABC realizira projekat pod nazivom „I love Una“. Sastavni dio njega su fotografsko, blobing i literarno takmičenje koje se održava već drugu godinu za redom. Ovoga puta na adresu organizatora stigla su 153 literarna rada, od kojih su 104 pjesme, a 49 priča. U Atriju KC Bihać, izloženo je 60 najboljih.

Mnogo Krajišnika smatra da je važno pisati o Uni, te da ona zaslužuje biti tema radova što se i vidi po broju tekstova koji su pristigli na stol organizatora i stručnog žirija. Stručni žiri je u sastavu: Vildana Pečenković, Dženana Selimović, Almira Džanić, Mersina Mujagić i predsjednik komisije Nedžad Ibrahimović odabrao najbolje radove.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING