HRVATSKA: U GROBU PRONAĐENA VELIKA KOLIČINA ORUŽJA

- Oružje pronađeno na mjesnom groblju u Borovu u četvrtak prilikom otvaranja grobnice osobe, koja je preminula 1945. godine

  • AUTOR: Anadolu Agency
  • 24.05.2019 - 10:10
  • 273

ZAGREB (AA) - Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske objavilo je da je u četvrtak u grobu pronađena velika koločina oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih napava, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na mjesnom groblju u Borovu u četvrtak je prilikom otvaranja grobnice osobe, koja je preminula 1945. godine, na dubini od 20 do 75 centimetara, pronađena velika količina oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih naprava, naveli su iz MUP-a Hrvatske.

Službenik komunalnog preduzeća dojavio je policiji. Potom je policijski službenik za protiveksplozivnu zaštitu na mjestu pronalaska iskopao sljedeće: četiri automatske puške (“kalašnjikov“), tri poluautomatske puške, dvije puške M-48, ručni raketni bacač, 17 ručnih bombi, 36 komada vojnog eksploziva TNT od 200 grama, pola kilograma plastičnog eksploziva, tri protivoklopne mine, devet upaljača za protivklopne mine, 20 metara sporogorećeg štapina, nekoliko hiljada komada različitog streljiva, uređaj za detekciju radioaktivnosti, više komada nabojnika za automatske i poluautomatske puške.

Oružje, streljivo i minsko-eksplozivne naprave izuzeli su službenici protiveksplozivne zaštite te će naknadno biti uništeni. O događaju je obavješteno Državno odvjetništvo u Vukovaru, zaključuju iz MUP-a.

 

VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING