INFO

  • KORONAVIRUS POTVRĐEN ZA DEVET OSOBA U TUZLI I SEDAM U HERCEGOVINI, UKUPNO 323 U BIH
  • NOVALIĆ: POČINJE SISTEMATSKA DEZINFEKCIJA FEDERACIJE BIH, KREĆE IZ KONJICA
  • VRIJEME: DANAS SUNČANO, SUTRA SUSNJEŽICA I SNIJEG
  • KINA PROGLASILA KRAJ EPIDEMIJE KORONAVIRUSA
  • NOVE NAREDBE KANTONALNOG ŠTABA CIVILNE ZAŠTITE UNSKO-SANSKOG KANTONA
  • FB GRUPA “SRCE ZA KRAJINU” PRIKUPILA 25.000 EURA ZA BIHAĆKU BOLNICU
  • NA PODRUČJU USK NEMA NOVOOBOLJELIH OD KORONAVIRUSA

HRVATSKA: POTPISE ZA KANDIDATURU PREDALI KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ I MIROSLAV ŠKORO

- Kolinda Grabar-Kitarović u pratnji premijera Plenkovića i visokih HDZ-ovih dužnosnika predala 231.000 potpisa, a ranije je Miroslav Škoro predao preko 80.000 potpisa u Državno izborno povjerenstvo...

HRVATSKA: POTPISE ZA KANDIDATURU PREDALI KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ I MIROSLAV ŠKORO

ZAGREB, 3. decembra - Potencijalna kandidatkinja na izborima za predsjednicu Republike Hrvatske i aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović predala je potpise podrške građana Državnom izbornom povjerenstvo (DIP) u Hrvatskom saboru, a prije nje potpise je predao Miroslav Škoro.

Uz Kolindu Grabar-Kitarović, simbolične kutije s potpisima u DIP donio je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, a u pratnji HDZ-ove kandidatkinje bili su Vladini dužnosnici, saborski zastupnici i visoki stranački dužnosnici.

Kolinda Grabar-Kitarović izvijestila je kako je predala preko 231.000 potpisa te se zahvalila svima koji su dali potpise, bilo da je riječ o članovima HDZ-a, simpatizerima ili građanima, a posebno volonterima koji su skupljali potpise.

Jutros je gotovo 80.000 potpisa građana u DIP predao i Miroslav Škoro.

"Živimo u zemlji u kojoj vlada strah. Pozivam sve da 22. prosinca izađu na izbore i da već u prvom krugu razbijemo taj strah i napravimo promjenu. Hrvatska treba tu promjenu i nemamo vremena za drugi krug i nekakve eksperimente. A nakon toga pozivam Vladu, s obzirom na to da da će gospođa Grabar-Kitarović izgubiti ove izbore, da podnese ostavku, da se raspusti Sabor i okrenemo novu stranicu u hrvatskoj demokraciji", kazao je Škoro nakon predaje potpisa.

Prvi je, nakon svega dva dana prikupljanja, potpise predao Zoran Milanović, a potpisne liste predali su i Mislav Kolakušić, Anto Đapić, Dejan Kovač i Nedjeljko Babić.

Očekuje se kako će do kraja dana potpise predati Ivan Pernar, Dario Juričan, koji se preimenovao u Milana Bandića, i Katarina Peović.

Od predsjedničke utrke su odustali starleta Ava Karabatić i bivši ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Za kandidaturu za predsjedničke izbore potrebno je prikupiti najmanje 10.000 valjanih potpisa građana, čiju će ispravnost provjeriti DIP, a nakon toga će krenuti službena predizborna kampanja koja će potrajati do dana predizborne šutnje uoči izbora, čiji se prvi krug održava 22. prosinca.

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING