HRVATSKA: POLOŽENI VIJENCI U SPOMEN NA ŠEFIKA PEZEROVIĆA I SVE POGINULE BOŠNJAKE BRANITELJE

- Vijence su na spomen-obilježje ispred Islamskog centra u Zagrebu položila su predstavnici bošnjačkih udruženja, brojna izaslanstva među kojima je bio i ministar branitelja Tomo Medved, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te izaslanik predsjednice

  • AUTOR: Anadolija
  • 13.05.2017 - 06:29
  • 474

ZAGREB, 12. maja (AA) -  Polaganjem vijenaca kod Spomen obilježja poginulim braniteljima Bošnjacima u Domovinskom ratu započeli su VII. Memorijalni dani Šefika Pezerovića i poginulih Bošnjaka branitelja u Domovinskom ratu, javlja Anadolu Agency (AA).

Vijence su na spomen-obilježje ispred Islamskog centra u Zagrebu položili predstavnici bošnjačkih udruženja, brojna izaslanstva među kojima je bio i ministar branitelja Tomo Medved, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te izaslanik predsjednice.

Nakon polaganja vijenaca, održana je komemoracija u konferencijskoj dvorani Islamskog centra.

Ministar branitelja Tomo Medved, kao izaslanik premijera, ovom je prigodom posebno pozdravio nazočne članove obitelji poginulog Šefika Pezerovića te sve obitelji poginulih i nestalih branitelja.

"Sudjelovanje Bošnjaka, ali i ostalih nacionalnih manjina, u Domovinskom ratu dokaz su da je Domovinski rat bio pravedan, legitiman, obrambeni i oslobodilački", poručio je Medved.

Šefik Pezerović je prvi Bošnjak koji je položio život za svoju domovinu i postao simbolom stradanja svih Bošnjaka, kazao je Medved.

VII. Memorijalni dani Šefika Pezerovića održavaju se u spomen na prvog poginulog Bošnjaka, policajca i branitelja u Domovinskom ratu, u spomen na 26. Jula/srpnja 1991. godine.

Dvodnevni događaj, u sklopu kojega će se sutra odigrati malonogometni turnir, organizira Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ) zajedno s Počasnim vodom Bošnjaka Republike Hrvatske.

U Domovinskom ratu u Hrvatskoj sudjelovalo je oko 25.000 Bošnjaka, od kojih je 3.500 ranjenih, više od 82 još se vode nestalima, a preko 1.187 ih je položilo živote.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING