HRVATSKA: NEVRIJEME U ZADRU, U ISTRI POPLAVILI STANOVI I PODRUMI

- Najkritičnija situacija je na području Poreča, Rovinja i Labina, odakle je Županijski centar 112 zaprimio brojne dojave o srušenim stablima i većim količinama vode na pločnicima

  • AUTOR: bhrt
  • 11.09.2017 - 12:07
  • 297

ZADAR/PULA, 11. septembra - Snažno nevrijeme zahvatilo je Zadar. Obilne kiše izazvale su velike probleme u odvijanju saobraćaja jer je u pojedinim ulicama tog grada nivo vode iznad točkova automobila. Bujica, koja se sinoć pojavila nakon obilnih padavina, potopila je dijelove Istre. U Šibeniku je jak vjetar, praćen kišom, rušio stabla.

Najkritičnija situacija je na području Poreča, Rovinja i Labina, odakle je Županijski centar 112 zaprimio brojne dojave o srušenim stablima i većim količinama vode na pločnicima. Tokom noći zaprimljeno je 20-ak dojava o poplavljenim stanovima, poslovnim prostorima i podrumima.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Dino Kozlevac izjavio je za Hinu da je neovisno o velikoj količini padavina situacija pod kontrolom. Od nedjelje poslijepodne do jutros bilo je 30-ak intervencija, uglavnom na ispumpavanju vode iz poplavljenih stanova i podruma na području Poreča.

Nevrijeme je najviše zahvatilo centralni dio Istre, Pazin, Poreč i Rovinj te područje Pule, Umaga, Buzeta i Labina.

Osim vatrogasaca, na teren su izlazili i radnici Istarskih cesta, HEP-a te Cesta d.o.o. i ostalih komunalnih preduzeća, koji su pomagali građanima u ispumpavanju prostora i otklanjanju srušenih stabala.

Nabujala rijeka Raša odnijela je privremeni most kod Potpićna, koji je izgrađen da bi se mogao odvijati saobraćaj dok traje obnova mosta na cesti Potpićan – Tupljak. Na tom području je bilo i povremenih, ali kratkotrajnih ispada u opskrbi električnom energijom.

Prema prognozi Istrameta, danas će u Istri preovladavati pretežno oblačno vrijeme uz čestu kišu i pljuskove praćene grmljavinom.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING