HAOS U CENTRU GORAŽDA: NAKON JAKE KIŠE IZLILA SE KANALIZACIJA, POPLAVLJENI OBJEKTI

- Jako nevrijeme praćeno kišom i vjetrom pogodilo je sinoć oko 20 sati Goražde i uzrokovalo brojne probleme. Poplavljena je gradska jezgra, a vatrogasci, civilna zaštita, policija i građani bore se sa blatom i muljem

  • AUTOR: klix.ba
  • 14.08.2019 - 07:50
  • 110

GORAŽDE, 14. augusta -  Ulice Kulina bana i Zaima Imamovića su potpuno poplavljene. Izlile su se površinske vode i kanalizacija, a voda je ušla i u objekte koje se nalaze duž ulica. Policija na terenu preusmjerava saobraćaj jer su ove dvije ulice potpuno blokirane. 
 

Jaka kiša i grad praćeni vjetrom nosili su predmete, grmlje i lišće, pa su ulice pune smeća i mulja.Vatrogasci, civilna zaštita, policija i građani na sve načine pokušavaju spriječiti ulazak vode u radnje, ugostiteljske objekte i podrume te spasiti stvari.
Ulica Kulina bana je nedavno obnovljena i rađena je drenaža u sklopu projekta vrijednog šest miliona KM, zbog čega je ogorčenje građana i vlasnika objekata u ovom dijelu grada veliko.
"Ovo je katastrofa, naši objekti su ponovo poplavljeni, voda se izlila, svuda je blato, užas, ne znamo šta više treba uraditi, samo tražimo rješenje", kažu nam ogorčeni vlasnici objekata u ulici Kulina bana.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING