HANA GALIJAŠEVIĆ SE ODLUČILA ZA PRESTIŽNI UNIVERZITET YALE

- Nakon što je osamnaestogodišnja Hana Galijašević iz Velike Kladuše na završnom turniru šampiona iz općeg znanja u SAD u kojem je učestvovalo 1.100 takmičara iz 50 zemalja, osvojila 14 medalja od mogućih 17 i to tri zlatne i 11 srebrenih, njena uspješna priča se nastavila. Naime, osvojila je pet stipendija za prestižne univerzitete u Sjedinjenim Američkim Državama

  • AUTOR: rtvusk
  • 04.07.2018 - 16:59
  • 11949

VELIKA KLADUŠA, 4. jula - Trud i rad Hane Galijašević iz Velike Kladuše prepoznali su u SAD, gdje su joj ponudili stipendiju za prestižne univerzitete: Harvard, Yale, Princeton, Amherst i Colgate. Riječ je o svjetskim univerzitetima, na koje svake godine aplicira gotovo 20 posto svih mobilnih studenata na svijetu. Iako izbor nije bio lak, Hana se odlučila za Yale.

Iako ima pozitivnu tremu, Hana ističe da se najviše raduje američkom načinu studiranja, gdje se naglasak stavlja na individualni pristup studentu i personaliziranim studijskim programima.

Za nepunih mjesec dana, Hana putuje u SAD, kada počinje njen američki san. Iako je svjesna da je pred njom puno truda, rada i odricanja, ne sumnjamo da ćemo za nju opet vrlo brzo čuti. Način na koji govori o svojim planovima jasno pokazuje da je ni najbolji studenti Yalea neće spriječiti u ostvarenju njenih snova, da bude najuspješnija u svijetu.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING