INFO

  • FŠCZ: 150.000 TESTOVA ZA KORONAVIRUS DOBIT ĆE KCUS, UKC TUZLA I SKB MOSTAR
  • FEDERALNI ŠTAB CIVILNE ZAŠTITE: OČEKUJE SE RAST OBOLJELIH, ALI MJERE DAJU REZULTATE
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI PRETEŽNO SUNČANO VRIJEME
  • BIHAĆ: POTVRĐEN SLUČAJ ZARAZE KORONAVIRUSOM KOD JEDNOG UPOSLENIKA TC ROBOT
  • USK: RJEŠENJA O IZOLACIJI U NADLEŽNOSTI KANTONALNOG MINISTARSTVA ZDRAVSTVA
  • SINDIKAT POLICIJE USK OSIGURAO ZAŠTITNU OPREMU ZA TERENSKI RAD
  • U BIHAĆU NOVI KLASTERI ZARAZE

GRUPA ISIL-OVACA IZ SIRIJE STIGLA U SARAJEVO

- Prva grupa trebala je i prije dvije sedmice stići u Sarajevo, ali je dan pred njihovu deportaciju, iako je Predsjedništvo BiH bilo saglasno, njihov dolazak odgođen

GRUPA ISIL-OVACA IZ SIRIJE STIGLA U SARAJEVO

SARAJEVO, 19.decembra - Uz prisustvo velikog broja policijskih službenika,večeras oko 18 sati na Sarajevski aerodrom sletjela je prva grupa bivših pripadnika ISIL-a, državljana naše zemlje, koji su deportovani iz Sirije. Nezvanično, u avionu se, pored muškaraca koji su se borili za tzv. Islamsku državu, nalazio i određen broj žena i djece, koji su povratak u BiH čekali u kampovima pod kontrolom američkih snaga.

Svi oni su uhapšeni na tlu Sirije i Iraka od sigurnosnih službi koalicije koju predvode američke snage, a njihov povratak u BiH već je nekoliko puta odgađan. Muškarci su odmah provedeni u pritvor, dok će žene i djeca biti smješteni u azilantski centar Delijaši, nadomak Sarajeva.

U cijelu priču će morati biti uključeni i centri za socijalni rad, jer među povratnicima, kako su isticali iz Ministarstva sigurnosti BiH, ima i djece bez roditeljskog staranja. U odluci koju je Predsjedništvo BiH nedavno donijelo, navodi se prihvatanje 24 bh. državljana koji su proteklih godina boravili na području pod kontrolom ISIL-a. U organizovanje prihvata je, pored državnih agencija, bio uključen i MUP KS-a.

U grupi koja je došla je sedam državljana BiH sa međunarodne potjernice, a među onima koji su se borili za ISIL dosad su isticana imena: Armin Čurt, Senad Kasupović, Jasmin Keserović, Emir Ališić, Miralem Berbić, Hamza Labidi, Muharem Dunić, Emir Markota, Armin Dželko.

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING