GRADSKO VIJEĆE BIHAĆA USVOJILO REBALANS BUDŽETA ZA TEKUĆU GODINU

- Većinom glasova usvojen rebalans Budžeta Grada Bihaća za 2018.godinu

  • AUTOR: Press služba Grada Bihaća, rtvusk
  • 19.09.2018 - 18:04
  • 486

BIHAĆ, 19. septembra - Gradsko vijeće Bihaća na današnjoj sjednici većinom glasova usvojilo je Izmjene i dopune Budžeta Grada Bihaća za 2018. godinu. Rebalans gradskog budžeta usvojen je zbog izmjena i dopuna Programa JU „Zavod za prostorno uređenje", planiranja novih stavki za koje se ukazala potreba u toku izvršavanja Budžeta za 2018. godinu i rasporeda donacija koje nisu planirane u Budžetu za tekuću godinu.

Kako je istakla Jasmina Ćoralić, šef Službe za financije, rebalansom budžeta prihodi za 2018. godinu uvećani su za 6,67 % u odnosu na prvobitni plan. Radi se o uvećanju od oko milion i 700 hiljada maraka, a oko milion i 300 hiljada su donacije koje su već uplaćene na račun grada. Za ostatak u Gradskoj upravi očekuju uplatu do kraja fiskalne godine.

Na Gradskom vijeću raspravljalo se i o Izmjenama i dopunama Programa rada i finansijskog plana JU „Zavod za prostorno uređene“ Bihać, a posebno je zanimljiva bila tačka o održavanju, zaštiti, rekonstrukciji i izgradnji lokalnih cesta, gradskih ulica i nerazvrstanih cesta za 2018. godinu.

Na vijeću je usvojen i konačni izvještaj o procjenjenoj šteti od prirodne nesreće „poplave“ na području Grada Bihaća u mjesecu martu 2018.godine.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING