GRADSKI TRG U BIHAĆU: UPRILIČEN OTVORENI PREDŠKOLSKI DVOČAS ZA BUDUĆE PRVAČIĆE

- Kraj školske godine je period kada se u osnovnim školama širom BiH vrši upis djece u prvi razred. Međutim, veliki broj budućih prvačića iz Unsko-sanskog kantona nije imao priliku prisustvovati obaveznom predškolskom programu u godini pred polazak u školu. Stoga je organizacija Save the children u Bihaću organizovala „Otvoreni predškolski dvočas“ za svu djecu starijeg predškolskog uzrasta i djecu koja u novoj školskoj godini kreću u prvi razred

  • AUTOR: rtvusk
  • 13.06.2018 - 16:26
  • 398

USK, 13. juna - Nažalost, po učešću djece u predškolskim programima, naša zemlja nalazi se na zadnjem mjestu među evropskim zemljama.

Stoga je organizacija "Save the children" u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja USK organizovala radionicu na Gradskom trgu u Bihaću, u posebno uređenoj učionici na otvorenom. Jedan od njihovih ciljeva bio je da od naredne godine sva djeca ovog kantona budu uključena u obavezan predškolski program.

Organizacija "Save the Children" u BiH kroz svoj program već dugi niz godina podržava obrazovne vlasti u BiH u provedbi obaveznog predškolskog programa, smatrajući da svako dijete u Bosni i Hercegovini, bez obzira na mjesto stanovanja, socijalno stanje porodice, etničku pripadnost, spol ili zdravstveno stanje, ima pravo na obavezan predškolski program u godini pred polazak u školu.

Ovoj radionici najviše su se obradovali najmlađi učesnici.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING