GRADSKI TRG U BIHAĆU: UPRILIČEN OTVORENI PREDŠKOLSKI DVOČAS ZA BUDUĆE PRVAČIĆE

- Kraj školske godine je period kada se u osnovnim školama širom BiH vrši upis djece u prvi razred. Međutim, veliki broj budućih prvačića iz Unsko-sanskog kantona nije imao priliku prisustvovati obaveznom predškolskom programu u godini pred polazak u školu. Stoga je organizacija Save the children u Bihaću organizovala „Otvoreni predškolski dvočas“ za svu djecu starijeg predškolskog uzrasta i djecu koja u novoj školskoj godini kreću u prvi razred

  • AUTOR: rtvusk
  • 13.06.2018 - 16:26
  • 329

USK, 13. juna - Nažalost, po učešću djece u predškolskim programima, naša zemlja nalazi se na zadnjem mjestu među evropskim zemljama.

Stoga je organizacija "Save the children" u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja USK organizovala radionicu na Gradskom trgu u Bihaću, u posebno uređenoj učionici na otvorenom. Jedan od njihovih ciljeva bio je da od naredne godine sva djeca ovog kantona budu uključena u obavezan predškolski program.

Organizacija "Save the Children" u BiH kroz svoj program već dugi niz godina podržava obrazovne vlasti u BiH u provedbi obaveznog predškolskog programa, smatrajući da svako dijete u Bosni i Hercegovini, bez obzira na mjesto stanovanja, socijalno stanje porodice, etničku pripadnost, spol ili zdravstveno stanje, ima pravo na obavezan predškolski program u godini pred polazak u školu.

Ovoj radionici najviše su se obradovali najmlađi učesnici.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING