GRADSKI TRG U BIHAĆU: ODRŽAN SINDIKALNI MIRNI PROTEST

- Sindikati predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja USK-a danas su na Gradskom trgu u Bihaću, organizirali mirne proteste, iskazujući na taj način, još jednom svoje nezadovoljstvo odnosom izvršne i zakonodavne vlasti Kantona prema njima. Tvrde da se i dalje ne poštuje kolektivni ugovor, kao ni bilo kakvi dogovori postignuti sa Vladom Kantona, a posebno su ogorčeni na činjenicu da bi 239 nastavnika do početka naredne školske godine moglo ostati bez posla. Spremni su, kako kažu, na pregovore sa Vladom Kantona kako bi se iznašlo rješenje do septembra, a u protivnom poručuju da neće biti početka nove školske godine

  • AUTOR: rtvusk
  • 24.06.2019 - 16:28
  • 371

USK, 24. juna - Prosvjetni radnici sa područja cijelog Unsko-sanskog kantona, uprkos kiši, okupili su se danas u velikom broju na mirnim protestima, a podršku su im pružile i kolege iz sindikata drugih kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine, te Saveza samostalnog sindikata Bosne i Hercegovine.   

Tokom prostesta, prosvjetni radnici skandirajući su tražili ostavku kantonalnog ministra obrazovanja, koji im se, kako su kazali, ni danas nije javio na telefon. Viška uposlenih ima i u drugim oblastima, odnosno kantonalnim institucijama i ustanovama, poručeno je sa protesta. Oni pozivaju nadležne da se krene sa rješavanjem te problematike općenito, a ne samo u školama.

Naša kolegica Anela Halilagić pratila je današnji protest, a više donosimo u večerašnjem Dnevniku u 19,00 sati.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING