GRADSKA GALERIJA: IZLOŽBA - SVJEDOČANSTVO O 111 GODINA BICIKLIZMA U BIHAĆU

- Sinoć je u Gradskoj galeriji u Bihaću otvorena izložba povodom 111 godina biciklizma u Bihaću. Ovoj neobičnoj ali i značajnoj zložbi je prisustvovao veliki broj građana Bihaća koji su mogli svjedočiti kulturi i tradiciji biciklizma u Bihaću u zadnjih 111 godina. Izložbu je organizirao Biciklistički klub „Daj krug“ Bihać i Turistička zajednica Grada Bihaća...

  • AUTOR: rtvusk
  • 18.08.2019 - 16:15
  • 216

BIHAĆ, 18. augusta - Prema sačuvanim podacima, prvi bicikl u Bihać su donijeli činovnici austrougarske vlade koje su bile ovdje u službi, a prvi sportski bicikl u Bihać, kako svjedoče stari zapisi, donio je trgovac Jovo Vukobratović.

Prema kazivanjima starih Bišćana, on je učestvovao i pobijedio na utrkama u Beču, a kao nagradu, u svoj grad donio je novi bicikl. Zahvaljujući Vukobratoviću, nekoliko bogatih bihaćkih trgovaca nabavilo je bicikla nakon čega su osnovali prvi biciklistički klub u gradu na Uni. 

Kako je dalje tekao razvoj biciklizma u Bihaću, svi koji posjete izložbu mogu vidjeti putem eksponata koji su u raznim formama izloženi.  Ova izložba je svakako važan dio ljetne kulturne turističke ponude Grada Bihaća koju je uokvirila Turistička zajednica grada Bihaća i BK „DAJ KRUG“ Bihać.  


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING