GRADSKA GALERIJA BIHAĆ: OTVORENA IZLOŽBA SLIKA SA 16. INTERNACIONALNE LIKOVNE KOLONIJE ZA DJECU DUGE

- U Gradskoj galeriji u Bihaću sinoć je otvorena izložba slika sa 16. Internacionalne likovne kolonije za djecu centra „Duga“ koja je održana 12. maja u Kulen Vakufu. Ovom prilikom donirano je oko stotinu umjetničkih radova od kojih je dio izložen u galeriji „Bihać“, koje će građani moći pogledati u narednih sedam dana. Prikupljeni novac od prodaje izloženih radova isključivo je namijenjen za osiguranje materijalnih uvjeta za nesmetan rad Centra. Organizatori izložbe su Fondacija Centar Duga Art i Gradska galerija Bihać

  • AUTOR: rtvusk
  • 23.10.2018 - 18:19
  • 742

BIHAĆ, 23. oktobra - Likovna kolonija jedna je od značajnijih aktivnosti kojom se za djecu centra „Duga“ osiguraju značajna financiska sredstva. Svakako najveća zahvala za uspješnost izložbe pripada prvenstveno umjetnicima koji nesebično učešćem na likovnoj koloniji daju svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji.

Direktor Gradske galerije Bihać i suorganizator izložbe Adnan Dupanović ističe da je ovo obiman i humani projekt u  kojem je Gradska  galerija učestvuje od samog njegovog početka.

Dupanović je istakao, da je ovo prva iz izložba bez bivšeg  direktora i utemeljitelja Centra Duga, Admira Lješčanina koji je preminuo prošle godine. Stoga su pomiješani osjećaji tuge i sreće. Tuga je zbog  njegove prerane smrti, a sreća je da se njegovo djelo i rad Centra Duga nastavlja i dalje onako kako je njegova želja i bila. Naredna prodajna izložba održat će se sedmog novembra u Bošnjačkom institutu u Sarajevu.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING