GRADOVI, OPĆINE I KANTON: PARTNERSKI ODNOS VLADE I LOKALNIH SAMOUPRAVA GARANCIJA BOLJEG ŽIVOTA GRAĐANA

- Premijer USK Mustafa Ružnić izjavio je da je partnerski odnos Vlade i lokalnih zajednica od presudnog značaja za uspješnu realizaciju razvojnih programa i unapređenje uslova života građana. Uz dobru komunikaciju Vlada nastoji se uspostaviti i dobar partnerski odnos sa općinama i gradovima...

  • AUTOR: rtvusk
  • 18.08.2019 - 17:12
  • 134

USK, 18. augusta - Vlada USK, prema riječima premijera Ružnića napravila je značajan iskorak na unapređenju saradnje sa gradovima i općinama USK. Prekinut je, kako navodi, nametnuti sukob na ovoj relaciji, te se radom na terenu čini sve u prilog boljeg života građana, jer je on najvidljiviji upravo u općinama i gradovima.

U bosanskokrupskoj općini kažu da promjena na bolje ima te da saradnja sa lokalnim zajednicama mora biti intenzivna jer ključni je element u planiranju prioriteta razvoja. Govoreći o ovoj temi, Armin Halitović načelnik Općine Bosanska Krupa cijeni da Vlada prati lokalne zajednice, prati njihove potrebe i za sada može reći da je ova saradnja na jednom dobrom zadovoljavajućem nivou. U svakom slučaju, kako nam je rekao, saradnja uvijek može biti bolja te stoga u svakodnevnim komunikacijama pokušavaju saradnju i unaprijediti. Sprega između lokalnog i kantonalnog nivoa vlasti u rješavanju nagomilanih problema građana, kazali su naši sagovornici, ključna je  u njihovom rješavanju.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING