GRAD BIHAĆ: REKONSTRUKCIJA JAVNE RASVJETE

- Nakon višemjesečnih mjera štednje i polumračnih ulica koji su kod građana Bihaća stvarale nelagodu te ogorčenje prema gradskoj upravi, uz bolju rasvjetu, napokon su osvijetljene i pojedine mjesne zajednice koji na to čekaju nekoliko decenija. Dio je to ulaganja od skoro milion maraka koje će uz grad finansirati, IOM, UNDP, Vlada Švedske i Otvoreni fond a svi radovi trebali bi biti završeni u nekoliko narednih mjeseci

  • AUTOR: rtvusk
  • 17.01.2019 - 16:25
  • 568

BIHAĆ, 17. januara - Rekonstrukcija gradske rasvjete u Bihaću uveliko je u toku. Radi se postepeno jer je namjera da se cijeli posao u vrijednosti skoro 2 miliona maraka završi odjednom, nije realizirana.

Ovaj prijedlog koji je bio sadržan u projektu kapitalnih investicija u gradu, za period od 2018-2020 godine na samom kraju 2017-e nisu usvojili gradski vijećnici. Zasad, zamjena postojećih rasvjetnih tijela s novom led tehnologijom ali i postavljanje nove javne rasvjete  odrađena je u nekoliko bihaćkih mjesnih zajednica. Od naselja Čekrlije, Ružice, Jezero - Privilice do Novog naselja u Ribiću.

Sami mještani više su nego zadovoljni jer su napokon riješili višegodišnji problem. Ipak ostalo je još dosta infrastrukturnih problema za koje vjerujuju da će se postepeno riještiti.

Uz sredstva koja su stigla preko IOM-a kao pomoć gradskim vlastima nakon priliva velikog broja migranata, grad je aplicirao i na sredstva iz medjunarodnih fondova. Time se uz prihode Gradskog budžeta značajno poboljšava život u prigradskim naseljima, koji napokon dobivaju javnu rasvjetu.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING