INFO

 • KO SE PROTIVI USPOSTAVI REGISTRA PEDOFILA U FBIH?
 • KORONAVIRUS DOŠAO U EVROPU: U FRANCUSKOJ DVIJE ZARAŽENE OSOBE
 • POTVRĐENO DA JE I DRUGI PREMINULI U ZENIČKOJ BOLNICI BIO ZARAŽEN VIRUSOM H1N1
 • SA STRAHOM U GODINI ŠTAKORA: ZBOG KORONAVIRUSA KINA OGRANIČILA KRETANJE 56 MILIONA LJUDI
 • PREDSJEDNIK ERDOGAN STIGAO U GRAD ELAZIG POGOĐEN ZEMLJOTRESOM
 • SANSKI MOST: ORGANIZIRANA ISHRANA DIVLJIH ŽIVOTINJA U PERIODU LOVOSTAJA
 • CAZIN: U POSLOVNOJ ZONI RATKOVAC NJEMAČKI INVESTITOR NAŠAO POVOLJAN POSLOVNI AMBIJENT ZA TVORNICU
 • USK: EGZISTENCIJALNO UGROŽENI DEMOBILISANI BORCI STAROSTI ISPOD 57 GODINA
 • MALEZIJA: TROJE KINESKIH TURISTA ZARAŽENI KORONA VIRUSOM
 • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI OBLAČNO VRIJEME SA PADAVINAMA
 • OBILJEŽAVANJE 78. GODIŠNJICE IGMANSKOG MARŠA: ANTIFAŠIZAM NIJE ISKORIJENJEN
 • BOSANSKI PETROVAC: FESTIVAL SA MISIJOM ODRŽIVOSTI RURALNIH PODRUČJA

GRAD BIHAĆ: RAZGOVOR GRADONAČELNIKA I VISOKIH POLICIJSKIH SLUŽBENIKA

- Vršilac dužnosti komesara USK i komandir Policijske uprave Bihać na sastanku kod gradonačelnika Fazlića

GRAD BIHAĆ: RAZGOVOR GRADONAČELNIKA I VISOKIH POLICIJSKIH SLUŽBENIKA

BIHAĆ, 4. jula - Šero Družić, v. d. komesara policije Unsko-sanskog kantona i Šemsudin Dedić, komandir Policijske uprave Bihać posjetili su danas bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića kako bi ga izvijestili o stanju na terenu i mjerama koje policija poduzima kada su u pitanju problemi vezani za povećan broj migranata na području Grada Bihaća.

Družić je tom prilikom iznio podatke o 2.799 evidentiranih migranata na području Grada Bihaća, te procjene da ih trenutno blizu 2.500 boravi u Bihaću, od čega oko 1.000 u bivšem Đačkom domu, 150 bez nadzora u zgradi Doma penzionera, dok se ostali nalaze u privatnim smještajima. Do sada je evidentirano 8 krivičnih djela i 4 narušavanja javnog reda i mira  načinjenih od strane migranta.

"U skladu sa zaključkom Gradskog vijeća Bihać i zahtjevom Gradonačelnika pridodali smo određen broj policijskih službenika iz drugih policijskih stanica i pojačali prisustvo pripadnika policije u gradu Bihaću, a vrši se i stalni nadzor privremene lokacije u Borićima. Ograničeni raspoloživim kapacitetima činimo maksimalne napore da se naši građani osjećaju sigurno, a asistenciju Federalne uprave policije možemo zatražiti samo prilikom nekih vanrednih  intervencija koje ne možemo sami izvesti“, rekao je Družić.

Na sastanku je istaknuto da se migranti koji su počinioci krivičnih djela, u saradnji sa Uredom za strance, prebacuju u izbjeglički centar u Lukavici, te da svi ilegalni imigranti koji su evidentirani od strane pripadnika policije proslijeđeni i Uredu za stance radi identifikacije i evidencije.

„Ja razumijem ograničenost resursa naše policije, ali nažalost sve je još uvijek samo plećima nas koji živimo ovdje i od Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a očekujem da maksimalno istraju u interesu građana, te da zajednički vršimo pritisak na nadležne državne institucije da počnu raditi svoj posao“-  rekao je gradonačelnik Fazlić.

 

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING