GRAD BIHAĆ I RIJEKA UNA NA UDARU EKOLOŠKE KRIZE DANAŠNJICE

- Ekološki problemi i izazovi tema su savremenog života i dio svakodnevnog susreta čovjeka sa djelovanjem prirode koja ne može sama protiv sve izraženije destrukcije ekoloških i civilizacijskih vrijednosti...

  • AUTOR: rtvusk
  • 19.08.2019 - 17:22
  • 400

BIHAĆ, 19. augusta - Grad Bihać već se duži vremenski period se bori sa otpadom svih vrsta kojeg nesavjesni građani ostavljaju ali i migranti koji već drugu godinu svakodnevno pristižu na ovo područje Unsko - sanskog kantona.

Priroda, izgled grada ali rijeke Une je zbog toga ugroženo. Bihaćko Javno komunalno preduzeće "Komrad" čini sve što je u svojoj moći da grad bude čist, ali potrebna je i saradnja građana i kao i njihovo ekološko osvještavanje. Da ipak ima i onih građana koji vlastitim  primjerom potvrđuju kako svaki grad čine boljim upravo oni koji se savjesno angažiraju neosporno je, ali trebaju podršku i više sugrađana u ekološkim akcijama. Emina Hasanagić iz Bihaća primjer je ekološki osvještene građanke koja dane provodi brinući o izgledu Une. Često je na bihaćkom kupalištu Hatinac gdje sa nekolicinom građana uklanja bačeno smeće sa njenih obala. Kao stanovnica grada na Uni smatra to svojom obavezom, uputivši poziv svojim sugrađanima da se i oni uključe u održavanje grada i rijeke čistim.

O ekološkim temama i primjerima loše i dobre prakse više u večerašnjem Dnevniku u 19,00 sati...


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING