GOVOR O MIRU: ADA ČIZMIĆ DRUGA U JAPANU

- Na 28-om svijetskom takmičenju koje je održano u gradu Hirošima, gdje se govorio o miru na Japanskom jeziku, među 13 srednjoškolaca i 2 studenta iz različitih zemalja svijeta Ada je osvojila 2 mjesto

  • AUTOR: rtvusk
  • 13.11.2017 - 13:02
  • 2727

HIROŠIMA, 13. novembra - Jučer je u Hirošimi održano 28. svijetsko takmičenje govora o miru na Japanskom jeziku. Ne bi to nama bilo zanimljivo da drugo mjesto nije osvojila Bišćanka Ada Čizmić koja u Japanu boravi od marta ove godine u okviru programa Interkulturne razmjene i učenja.

Ada Čizmić je prva učenica Gimnazije u Bihaću koja je otišla na školovanje u Japan. Na 28-om svijetskom takmičenju koje je održano u gradu Hirošima, gdje se govorio o miru na Japanskom jeziku, među 13 srednjoškolaca i 2 studenta iz različitih zemalja svijeta Ada je osvojila 2 mjesto.

Ada kaže da joj pobjeda nije bila cilj, već da sve emocije koje ima prema domovini prenese na prisutne i da ostavi što bolji dojam o Bosancima i BiH.

Inače, AFS program omogućava srednjoškolcima da provedu godinu dana u nekoj državi kako bi dobili novu perspektivu o stranoj kulturi te o razumijevanju sebe i kulture svoje domovine. Adine stope bi trebali slijediti i drugi učenici naših škola.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING