FRANCUSKA: POLICIJSKO NASILJE NAD VOLONTERIMA KOJI POMAŽU MIGRANTIMA

- Iz Ureda guvernera Pas-de-Calaisa tvrde da su optužbe udruženja neutemeljene i da svako može pomoći neprijavljenim migrantima ali u okviru zakona

Svako može pomoći neprijavljenim migrantima, ali u okviru zakona
  • AUTOR: Anadolija
  • 08.08.2018 - 19:40
  • 448

PARIZ, 8. augusta (AA) - Više od 30 osoba, koje su pomagale neprijavljenim migrantima u Calaisu na sjeveru Francuske, bile su žrtve nasilja policije te zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

U zajedničkom saopćenju udruženja Help Refugees, Auberge des Migrants, Utopia 56 i Refugee Infobus, navedeno je da su aktivisti koji su pomagali građanima bili žrtve nasilja. Tvrde da je u posljednjih osam mjeseci policija više od 660 puta primijenila različite vrste nasilja nad volonterima i aktivistima spomenutih udruženja.

Charlotte Head iz udruženja Help Refugees izjavila je da je u kampu Calais telefonom snimala jednu od evakuacija te da joj je jedan policajac oduzeo telefon i bacio na zemlju.

Iz Ureda guvernera Pas-de-Calaisa tvrde da su optužbe udruženja neutemeljene i da svako može pomoći neprijavljenim migrantima, ali u okviru zakona.

Nakon rušenja izbjegličkog kampa "Jungle", evidentiran je porast izbjeglica na ulicama Calaisa. Prema podacima udruženja, na ovom području se nalazi oko 600 neprijavljenih migranata.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING