FESTIVAL BIHAĆ URLIČE: SINOĆ NASTUPILO SEDAM BENDOVA I ČUVARI VINIL ZVUKA

- Na bihaćkom Vojnom igralištu sinoć je zvanično otvoren dvodnevni festival rok muzike „Bihać urliče 2019“. Prve večeri za fantastičnu, urbanu muzičku atmosferu pobrinuli su se domaći rok bendovi. I ove godine Festival je okupio veliki broj Bišćana i njihovih gostiju koji su uživali u kvalitetnom zvuku i dobroj muzici. Udruženje ArtLab u saradnji s Turističkom zajednicom grada Bihaća preuzelo je na sebe organizacijski dio festivala, a pored toga kontinuirano radi na stvaranju uslova za umjetničko stvaralaštvo...

  • AUTOR: rtvusk
  • 24.08.2019 - 18:13
  • 277

BIHAĆ, 24. augusta - Da Bihać itekako živi i urliče dokazano je sinoć, prve večeri rok festivala tokom koje je predstavljen nevjerovatan muzički potencijal koji postoji u ovom gradu. Prvu noć nastupalo je sedam bendova i to čuvari vinyl zvuka, Eduard Edo Živni i Hari Džeger, a nakon toga i bendovi Start, Emberdown, Luddit, Retro, Grefran, Korea i The Babe Barbarella.

Nakon održanih festivala “Bihać urliče”, 1996. i 1998. godine, nove generacije koje pamte žar nekadašnjih vremena smatrali su da je vrijeme da ovaj festival doživi svojevrsnu rehabilitaciju i postane jedan od brendova grada koji neće dopustiti da nestane muzička kultura uz koju su nekada odrastali.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING