FEDERALNI MINISTRI ŠEMSUDIN DEDIĆ I EDIN RAMIĆ POSJETILI OPĆINU SANSKI MOST

- U pratnji lokalnih zvaničnika obišli nekoliko lokaliteta na području općine na kojima su uspješno okončani infrastrukturni projekti, finansirani sredstvima resornih ministarstava

  • AUTOR: Zlatko Memić
  • 15.05.2018 - 13:09
  • 439

SANSKI MOST, 15. maja - Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić boravili su u radnoj posjeti općini Sanski Most. Tom prilikom su u pratnji lokalnih zvaničnika obišli nekoliko lokaliteta na području općine na kojima su uspješno okončani infrastrukturni projekti, finansirani sredstvima resornih ministarstava. Radi se projektima koji se odnose na izgradnju mosta u Vršu, te asfaltiranju saobraćajnica u Lušci Palanci, s kojima će kvalitet života stanovnika u ovim mjestima u značajnoj mjeri biti poboljšan.

Nedavno su okončani  radovi na izgradnji novog mosta prema selu Vrše, a radi se o projektu vrijednom 69 hiljada maraka. Finansiran je sredstvima iz FERP programa  kojeg provodi Federalno ministarstvo poljoprivrede, a namijenjen je  sanaciji i rekonstrukciji infrastrukturnih objekata uništenih  tokom majskih poplava koje su pogodile Sanski Most 2014. godine. Ovo mjesto tim su povodom posjetili  federalni ministri Edin Ramić I Šemsudin Dedić.

Zvaničnici iz Federacije prisustvovali  su i otvaranju novoasfaltiranih saobraćajnica u mjesnoj zajednici Lušci Palanka, najvećem povratničkom mjestu  na području općine Sanski Most. U projekat obnove ovog lokalnog puta uloženo je 152 hiljade KM, a  zajednički su ga finansirali Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Općina.

Za lokalne mještane ovaj put je od ogromnog značaja jer će im poboljšati i olakšati komunikaciju sa centrom i ostalim dijelovima općine.

I ovog je puta naglašena dobra saradnja  općine Sanski Most i federalnih ministarstava.U  prilog tome govori veliki broj zajednički realiziranih projekata,  ali i  novih čija je implementacija u toku. Federalni ministri prilikom boravka u Sanskom Mostu posjetili su i turbe generala Mehmeda Alagića u Fajtovcima, kao i Šehidsko mezarje „Hrustovo –Vrhpolje“, gdje su položili cvijeće i proučili fatihu.

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING