FBIH – ŠTRAJKOM UPOZORENJA PODRŠKA PROSVJETNIM RADNICIMA USK

- Predsjedništvo Upravnog odbora Saveza sindikaza osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije BiH nedavno je donijelo odluku o organizovanju i održavanju generalnog štrajka upozorenja kao vid solidarnosti i podrške kolegama u Unsko-sanskom kantonu, koji, između ostalog, traže istu osnovicu koju imaju ostali radnici u USK. Štrajk upozorenja je održan u jutros od 10.30 do 11 sati

  • AUTOR: rtvusk
  • 11.09.2019 - 15:13
  • 110

BIHAĆ, 11. Septembra - Polusatnim štrajkom upozorenja prosvjetni radnici u FBiH iskazali solidarnost s kolegama u USK. Faruk Bešlić, predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja istakao je da neće odustati od podrške kolegama iz USK-a sve dok ne ostvare svoja prava. Bešić ističe da ova situacija traje od januara. Obećanja, dogovori, potpisi. Kaže sve se krši.  Iako je štrajk najavljen u julu,  Vlada nije reagovala na to. Iz sindikata traže reakciju  Suda i Tužilaštva, jer  Vlada USK, kažu,   nije obezbijedila funkcionisanje sistema.

Dolazkom u Bihać Admir Terzić, predsjednik državnog sindikata obrazovanja pružio je podršku kolegama  kazavši da je ovaj problem već izašao iz okvira USK.

Ukoliko se status ovdašnjih prosvjetara  uskoro ne riješi, prosvjetni sindikati u FBiH i dalje će organizovati štrajkove upozorenja, najavljeno je. 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING