EVAKUIRANI STANOVNICI AUSTRALIJSKOG DARWINA NAKON POTRESA OD 7,2 STEPENA

- Stanovnici Darwina evakuirani su nakon što je zemljotres jačine 7,2 stepena prema Richterovoj skali pogodio ovaj australijski grad

  • AUTOR: klix.ba
  • 24.06.2019 - 09:11
  • 177

AUSTRALIJA, 24. juni - Epicentar potresa bio je u moru Banda Sea, sjeverno od Timor-Leste. Na sreću, iz centra za meteorologiju nije objavljeno upozorenje na cunami.

Stanovnici Darwina prijavili su kako je potres bio veoma neugodan i osjetan, ali nema nikakvih trenutnih izvještaja o većim oštećenjima ili povredama.


 

"Prvo se desio manji potres, a nakon pauze je uslijedio veliki potres. Činilo se kao da će se sve srušiti", kazao je stanovnik Darwina Leah Piotter, javlja Guardian Australia.

Jonathan Bathgate, seizmolog iz Geoscience Australia, izjavio je da se zemljotres jačine 7,2 stepena dogodio neposredno prije podneva oko 700 kilometara sjeverno od Darwina. Epicentar potresa bio je na dubini oko 200 kilometara ispod mora.

Zemljotres u Darwinu desio se samo nekoliko sati nakon što je potres jačine 6,1 stepeni pogodio Papuu također u istočnom dijelu jugoistočnog azijskog arhipelaga.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING