INFO

  • KORONAVIRUS POTVRĐEN ZA DEVET OSOBA U TUZLI I SEDAM U HERCEGOVINI, UKUPNO 323 U BIH
  • NOVALIĆ: POČINJE SISTEMATSKA DEZINFEKCIJA FEDERACIJE BIH, KREĆE IZ KONJICA
  • VRIJEME: DANAS SUNČANO, SUTRA SUSNJEŽICA I SNIJEG
  • KINA PROGLASILA KRAJ EPIDEMIJE KORONAVIRUSA
  • NOVE NAREDBE KANTONALNOG ŠTABA CIVILNE ZAŠTITE UNSKO-SANSKOG KANTONA
  • FB GRUPA “SRCE ZA KRAJINU” PRIKUPILA 25.000 EURA ZA BIHAĆKU BOLNICU
  • NA PODRUČJU USK NEMA NOVOOBOLJELIH OD KORONAVIRUSA

EURO 2018 U RUKOMETU: LINO ČERVAR NOVČANO KAŽNJEN

- Disciplinska komisija naglašava da trener njegovog kalibra i iskustva treba da bude svjestan da ne treba da se ostvaruje bilo kakav kontakt tijelom, bilo da se radi o malom intenzitetu, namjernom ili ne, kažu iz EHF-a

EURO 2018 U RUKOMETU: LINO ČERVAR NOVČANO KAŽNJEN

ZAGREB, 20. januara (AA) – Lino Červar, selektor rukometne reprezentacije Hrvatske, kažnjen je sa 3.000 eura uslovno zbog povlačenja igrača Bjelorusije u utakmici prvog kola druge faze Evropskog prvenstva u rukometu. U odluci Disciplinske komisije naglašava se da će Červar po okončanju EURO 2018, ukoliko ne ponovi sličan prekršaj, morati platiti 1.000 eura, prenosi Anadolu Agency (AA).

U 60. minuti utakmice prvog kola grupe I Hrvatska – Bjelorusija dok je protivnik bio u napadu Červar je ostvario kontakt sa jednim od igrača, što je i priznao.

“Disciplinska komisija EHF-a pažljivo je ispitala i procijenila izvještaj delegata, izjavu Rukometnog saveza Hrvatske, kao i video snimak incidenta. Primijećeno je da je trener, dok je stajao uz aut liniju ostvario lagani kontakt sa protivničkim igračem. Disciplinska komisija naglašava da trener njegovog kalibra i iskustva treba da bude svjestan da ne treba da se ostvaruje bilo kakav kontakt tijelom, bilo da se radi o malom intenzitetu, namjernom ili ne. Stoga je zaključeno da je njegovo ponašanje bilo nesportsko i mimo pravila igre“, kaže se u obrazloženju odluke.

Hrvatska je utakmicu protiv Bjelorusije riješila u svoju korist sa tijesnih 25:23 i tako ostala u borbi za plasman u polufinale. “Kauboji“ će večeras u zagrebačkoj “Areni“ igrati utakmicu drugog kola grupe I protiv Norveške sa početkom u 20.30 sati. Prethodno će susret prvog kola od 18.15 sati odigrati Švedska i Francuska.

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING