ESV USK: RAZMATRANI I USVOJENI IZVJEŠTAJI DVAJU KANTONALNIH INSTITUCIJA

- U Bihaću je zasjedalo Ekonomsko-socijalno vijeće za područje Unsko-sanskog kantona. Pored ostalog članovi vijeća razmatrali su izvještaje o radu Zavoda za pružanje besplatne pomoći i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove za prošlu godinu. Iako je bio na dnevnom redu, Nacrt zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u kantonalnim organima vlasti, nije razmatran jer je ranije povučen iz procedure od strane predlagača radi dorade

  • AUTOR: rtvusk
  • 26.02.2019 - 16:11
  • 249

BIHAĆ, 26. februara - Nakon kraće rasprave Ekonomsko-socijalno vijeće dalo je saglasnost na izvještaj o radu Zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći i uz određene zaključke uputilo ga Vladi USK na usvajanje.

Članovi vjeća istakli su kako je vidljivo da je ova ustanova u toku protekle godine pružila pomoć velikom broju građana, koji zbog svoje materijalne situacije, nisu bili u mogućnosti obezbjediti pravnu pomoć putem advokata u određenim upravnim, parničnim, krivičnim i drugim postupcima.

Kad je u pitanju izvještaj o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove za prošlu godinu članovi vjeća su imali dosta primjedbi. One su se uglavnom odnosile na nepopunjenost Uprave sa adekvatnim stručnim kadrom, velikim brojem bolovanja koja su korištena tokom godine, te o nizu drugih nelogičnosti koje su vidljive u izvještaju.

Vijeće je nakon duže rasprave usvojilo ovaj Izvještaj, uz preporuke Vladi USK da što hitnije pokrene proceduru izmjene Pravilnika o radu, kako bi Kantonalna uprava za inspekcijske poslove nesmetano mogla obavljati svoje poslove.    

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING